Politistii criminalisti au investigat zilele trecute si gurile de aerisire ale Clubului Colectiv. Si au descoperit, nu o sa va vina sa credeti, trei dintre acestea zidite in geamurile clubului.

Hala era prevazuta cu sase geamuri mari, pe care administratorii au decis sa le zideasca pur si simplu si sa puna in ele guri de aerisire.

Daca aceste geamuri nu erau zidite, poate ca cei care au murit vineri seara in club, ar fi avut o sansa in plus sa supravietuiasca."

Fosta angajata a fabricii Pionierul: "Sunt 10-11 ani de cand s-a inscris fabrica. Cand lucrati dvs erau zidite geamurile? -La subsol nu mai stiu cum erau, erau inchise ermetic, dar pe etaj se deschideau."  

Procurorii au descoperit recent o alta usa, pe langa cea de acces, care facea legatura cu un club vecin. Pe acolo ar fi putut scapa o multime de tineri, daca nu era blocata.

Iata ce au declarat patronii de la Colectiv (sursa: referatul procurorilor )

Mincu Costin: "Usa din spate care corespunde cu clubul Salsa a fost inchisa. Asa au dorit cei de la Salsa care nu au dorit sa ramana deschisa usa.  

Usa putea ramane accesibila?

Din punctul meu de vedere, da, dar nu au vrut cei de la Salsa."

Patronul clubului Salsa neaga acum aceasta discutie. Nu ar fi cerut el inchiderea usii. Pur si simplu, s-a intamplat asa pentru ca erau firme diferite.  

Anastasescu George Alin (sursa: referatul procurorilor): "Nu imi aduc aminte cum era inchisa usa dinspre Salsa, pe partea noastra fiind montate starii de amplificare. Nu stiu cu ce era inchisa usa".

Dupa zidirea geamurilor si blocarea usii secundare, noii patroni si-au adus si ei contributia la transformarea spatiului cu intentia de a-l imbunatati. Rezultatul a fost insa teribil.  

Anastasescu George Alin:  "Imbunatatirile pe care le-am adus la cladire au fost aplicarea buretelui antifonant in spatiul interior si tavanul fals din lemn. Ca modificari structurale a fost scurtat barul cu 2 metri pe o parte.  Materialele pe care le-am folosit la renovare, respectiv buretele care a fost aplicat pe stalpii de sustinere si pe tavan, stiam de la constructor ca era ignifugant."

Cel care a efectuat lucrarea a declarat insa ca a pus cele mai ieftine materiale, care se aprind extrem de usor, dar si ca ar fi facut asta la cererea proprietarilor.

Cei trei patroni au fost arestati pentru ucidere din culpa si vatamare corporala. Chiar si asa, ancheta Parchetului General este abia la inceput.