Adrian Severin a spus ca intelege problema pe care grupul socialist o are "legat de votul si de electoratul sau".

El a precizat ca din acest motiv i-a transmis lui Martin Schultz, liderul socialistilor din PE, ca se retrage din acest grup pana la finalizarea tuturor investigatiilor care il vizeaza.

Severin a anuntat, luni, ca se autosuspenda din BPN al PSD, pana la clarificarea situatiei. Severin a facut acest anunt dupa ce a participat la sedinta BPN al PSD, in care s-a discutat despre acuzatiile care ii sunt aduse de publicatia "The Sunday Times".

Liderul grupului socialistilor din PE Martin Schulz a solicitat, luni, o intalnire la Bruxelles cu europarlamentarii Adrian Severin si Zoran Thaler, in urma acuzatiilor din "The Sunday Times", pe care le-a descris ca "extrem de grave", precizand ca, daca acestea se vor adeveri, va lua masuri adecvate.

Inainte de intalnire, Armin Machmer, purtatorul de cuvant al lui Schultz, a declarat ca liderul socialistilor europeni ii va cere demisia lui Adrian Severin din functia de europarlamentar, iar daca acesta va refuza, va incepe o procedura de excludere din grupul parlamentar S&D.

SCANDAL: Eurodeputatul ar fi cerut 12.000 de euro pentru a face lobby pentru o lege

Adrian Severin si alti doi europarlamentari sunt protagonistii unui scandal de presupusa coruptie in Parlamentul European.

Jurnalistii de la Sunday Times afirma ca romanul ar fi acceptat sa primeasca o anumita suma de bani pentru a modifica legislatia europeana in functie de interesele firmei care ii angajase sa faca acest lucru.

"Este un fals de la un capat la altul" a replicat imediat europarlamentarul.