Sefii lui nu stiau ca are o a doua slujba pe care si-o luase, spun prietenii, pentru ca nu mai avea bani ca sa-si plateasca ratele la credite.

El avea voie, prin lege, sa munceasca in doua locuri, iar aceasta practica este tot mai intalnita in randul politistilor, de cand li s-au taiat salariile.

George Ciobanu avea 45 de ani si era politist de-o viata. A fost sofer la Politia Capitalei 22 de ani. Era subofiter, iar sefii lui spun ca nu avea abateri disciplinare ci, dimpotriva, rezultate bune.

Politistul ar fi cautat o slujba suplimentara pentru ca nu se ajungea cu banii. Avea doua credite la banca si un copil de crescut. El ceruse concediu de la politia capitalei ca sa poata pleca in excursie.

Imediat ce vestea mortii a ajuns la Bucuresti, sefii politistului au deschis o ancheta. Situatia este investigata si de procurorii romani.

In cadrul anchetei de la Parchetul General se va stabili in ce masura actele firmei care asigura transportul in Muntenegru le avea intocmite corect fata de cei doi soferi.Mai precis, daca erau sau nu adevarate. Si asta pentru ca in cazul politistului a fost identificata o delegare din partea altei firme catre Gregory Tour in care se preciza clar ca soferul este delegat pentru aceasta excursie.

Pana acum se stie ca George Ciobanu avea permis din 1989 pentru toate categoriile de autoturisme si era un sofer profesionist. Chiar daca avea experienta, Ciobanu ar fi condus autocarul cu viteza, depasind periculos, dupa cum spun martorii.