1. Allianz Arena, Munchen, Germania (2005)

Allianz Arena gazduieste meciurile a doua echipe: Bayern Munchen si TSV1860 Munchen. Cand joaca Bayern, arena este luminata in rosu, cand joaca ceilalti, stadionul se lumineaza in albastru.

2. Donbass Arena, Donetk, Ucraina (2009)

Designul a fost realizat de aceeasi echipa care a lucrat si la Allianz Arena si la “Cuibul de pasare” din Beijing. Dar in loc de balon sau de cuib, stadionul din Ucraina seamana cu o farfurie zburatoare de sticla.

3. Aviva Stadium, Dublin, Irlanda (2011)

Stadionul are o panta in partea de nord, care nu tine doar de design, ci are si o utilitate: permite soarelui sa lumineze casele din vecinatatea stadionului.

4. Olympiastadion, Munchen, Germania (1972)

Este partial acoperit cu un cort din sticla, ceea ce-i fereste pe jucatori si pe spectatori de ploaie si de zapada. Cei care vor sa ajunga in varful cortului pot face un tur organizat, care costa 40 de euro.

5. Braga Municipal Stadium, Braga, Portugalia (2003)

Este construit intr-o stanca de calcar si din aceasta cauza este denumit “Cariera”.

6. Stadionul Luminii, Lisabona, Portugalia (2003)

Acest stadion l-a inlocuit pe vechiul Estadio Da Luz. Pentru a pastra tema “luminii”, arhitectul Damon Lavelle a construit acoperisul si pilonii stadionului in asa fel incat lumina soarelui sa lumineze terenul.

7. Arena Nationala, Bucuresti (2011)

Are acoperis retractabil care poate fi inchis si deschis in doar 15 minute. Spre deosebire de acoperisurile altor stadioane, acesta se incadreaza perfect in arhitectura arenei.

Proiect grandios, treaba romaneasca. De ce nu creste iarba pe Arena Nationala VIDEO

Gazonul de 80.000 de euro care s-a transformat in "camp de cartofi" dupa 15 minute. Cine da 200.000 de euro ca Steaua sa joace pe National Arena FOTO si VIDEO

8. Stadionul Juventus, Torino, Italia (2011)

In ultimii zece ani, echipele italiene au fost depasite de cele din Anglia, Germania si Spania, in ceea ce priveste veniturile. Stadionul Juventus Torino este prima arena moderna din Italia si indica faptul ca fotbalul italian incepe se recupereze ce a pierdut in ultima perioada.

9. PGE Arena, Polonia (2011)

Este aur curat! Nu, nu este facut din aur, dar avand in vedere ca majoritatea stadioanelor sunt vopsite in diferite nuante de gri, putina culoare nu ar strica.

10. Turk Telecom Arena, Istanbul, Turcia (2011)

Este cel mai „zgomotos” stadion din lume. 52.000 de fani ai echipei Galatasaray au intrat in Cartea Recordurilor pentru “Cea mai zgomotoasa multime de pe un stadion”.

Vezi mai jos GALERIE FOTO.

Sursa foto: Business Insider, Mediafax