Twitter Music va folosi aceeasi tehnologie care a stat la baza crearii serviciului de distributie de muzica We Are Hunted, pe care reteaua sociala Twitter l-a achizitionat anul trecut. Site-ul We Are Hunted a fost infiintat in Australia, in 2009, de Stephen Phillips, Richard Slatter si Michael Doherty. 

Potrivit planurilor Twitter, serviciul Twitter Music va fi disponibil pentru toate dispozitivele care folosesc sistemul de operare iOS, transmite Mediafax.

Noul serviciu le va permite utilizatorilor, printre altele, sa urmareasca artistii si melodiile preferate si sa faca recomandari prietenilor, potrivit CNET.  Angajatii serviciului We Are Hunted, care are in prezent sediul central la San Francisco, au inceput deja testele pentru lansarea Twitter Music, potrivit site-ului guardian.co.uk

Muzica este unul dintre cele mai importante domenii de pe Twitter la ora actuala, 10 dintre cei mai urmariti followers pe aceasta retea fiind cantareti. Astfel, in luna ianuarie, tanarul cantaret canadian Justin Bieber a devenit "regele" Twitter-ului. Bieber are in prezent 35,9 milioane de admiratori pe platforma de microblogging, pe pozitia a doua in clasament aflandu-se cantareata Lady Gaga, care are 35 de milioane de "followers" pe acest site, in timp ce Katy Perry are 33,5 milioane de admiratori, iar Rihanna - 28,8 milioane. 

Prin lansarea Twitter Music, reteaua sociala Twitter va ataca competitivul sector muzical online.