Statusurile utilizatorilor de pe Twitter se updateaza cu o viteza foarte mare, ceea ce duce la un volum enorm de informatii. Programul este gandit sa noteze fiecare tweet cu valorile “none”, “low” si “medium”, in functie de importanta lor. Nu se cunoaste insa deocamdata cum se va realiza acest lucru si care sunt criteriile luate in considerare.

Potrivit dezvoltatorului aplicatiei, aceasta va fi lansata, cel mai probabil, pe 20 februarie si va functiona asemanator cu rezultatele de genul “top tweets”, care apar atunci cand se face o cautare dupa un cuvant sau hashtag. Astfel, posturile evaluate ca fiind importante ar putea veni de la utilizatorii cu un numar mare de followeri.

Ideea este de a face interfata Twitter mai utila pentru utilizatori, care isi vor putea astfel rafina cautarea printr-o serie de setari personalizate.

Dezvoltatorul sistemului, Roomann-Kurrik, da mai multe explicatii tehnice despre aceasta schimbare pe blogul personal Tot acolo, Kurrik anunta si alte schimbari pentru Twitter, printre care setari de cautare in functie de limba.

Se speculeaza ca, in cele din urma, reteaua de socializare se va folosi de evaluarea postarilor pentru a taxa vizualizarea celor mai importante dintre ele.