Vanzarea a fost supervizata de directorul operational al Twitter, Ali Rowghani, a spus una dintre surse.

Twitter ajuta primii angajati ai companiei sa isi valorifice o parte din detinerile de actiuni, permitand astfel unor investitori selectati sa obtina titluri la compania de Internet inainte ca aceasta sa se listeze la bursa.

Tranzactia cu fondul BlackRock marcheaza o crestere a evaluarii companiei, dupa 2011, cand o investitie efectuata de un grup condus de DST Global a evaluat Twitter la 8 miliarde de dolari.

Purtatorii de cuvant ai Twitter, fondata in 2006, si BlackRock au refuzat sa comenteze.

Rowghani, promovat luna trecuta din functia de director financiar, s-a implicat activ in atragerea de cumparatori pentru actiuni, a spus una din surse. Astfel ar putea fi limitata presiunea asupra valorii de piata a Twitter, provocata de actionarii care ar renunta masiv la detineri dupa lansarea unei oferte publice initiale si expirarea perioadelor in care vanzarile ar fi blocate. Controlul strict asupra cumparatorilor de actiuni poate limita scurgerea unor informatii din interiorul companiei, inainte de oferta publica.

Pe site-uri precum SecondMarket si SharesPost, actiunile Facebook erau tranzactionate liber intre angajati si investitori, fara interventia companiei, astfel ca deseori au avut loc schimburi de date confidentiale despre situatia financiara a companiei, precum si estimari zilnice despre valoarea sa de piata, care au influentat negativ oferta publica initiala.

In schimb, Rowghani si echipa sau au refuzat multi posibili cumparatori si au limitat accesul la situatia financiara a Twitter doar la cativa investitori selectati, potrivit unei surse.