Jakarta, capitala Indoneziei, s-a clasat pe primul loc in topul celor mai active orase de pe Twitter. Aceasta a reusit sa surclaseze orase cosmopolite precum New York, Tokyo, Londra si Sao Paulo.

La fel de surprinzator este si faptul ca pe locul sase, adica inainte de Paris si Los Angeles, se afla tot un oras indonezian, Bandung. O explicatie ar fi ca populatia acestuia din urma numara aproximativ 2,4 milioane de locuitori, in timp ce in Jakarta traiesc putin peste 10 milioane de oameni. Prin comparatie, in Paris si Los Angeles locuiesc 2,2, respectiv 3,8 milioane de cetateni.

Studiul “Analiza locatiilor geografice ale conturilor si postarilor de pe Twitter” a fost realizat de firma de cercetare Semiocast, cu sediul in Paris.

Acesta a mai scos la iveala faptul ca cele mai multe conturi de Twitter sunt deschise in Statele Unite, Brazilia, Japonia, Marea Britanie si Indonezia. Topul eclectic este completat de tari precum India, Mexic, Canada, Spania si Filipine.

In America traiesc 27% dintre utilizatorii retelei sociale, dar rata acestora este in scadere. In schimb, Riad, capitala Arabiei Saudite sau Istanbul sunt mai active pe Twitter decat San Francisco, orasul unde compania isi are sediul. Ca urmare a noilor trenduri, araba a devenit a sasea cea mai folosita limba pe Twitter.