Vanzarile de PlayStation 4, care costa 399 de dolari, reprezinta potrivit Bloomberg o dovada a faptului ca cererea pentru consolele performante de jocuri se mentine, intr-o era in care utilizatorii beneficiaza de jocurile ieftine pe tablete si smartphone-uri.

Sony urmeaza sa faca economii de 250 de milioane de dolari la divizia de entertainment si vinde o participatie la producatorul de jocuri Square Enix Holdings.

Compania este in cautare de noi produse vedeta, care sa atraga cumparatorii interesati de dispozitivele mobile.

"Vanzarile de console sunt un semnal pozitiv pentru Sony, chiar daca pe ansamblu afacerile cu produse electronice nu au performante bune. Este important si ca alte produse electronice ale diviziei sa isi revina", a declarat Kazuyuki Terao, director de investitii la Allianz Global Investors Japan.

Vanzarile de software pentru PlayStation 4, care nu este compatibila cu aplicatiile destinate versiunilor precedente ale consolei, sunt la randul lor in crestere. Peste 20,5 milioane de jocuri au fost vandute, in magazine si online, pana pe 13 aprilie.

Dezvoltatorii intentioneaza sa lanseze circa 120 de jocuri pentru PlayStation 4, in acest an, se arata intr-un comunicat al Sony.

Microsoft a oferit discount-uri pentru Xbox One, care costa 499 de dolari, pentru a compensa pretul mai mare fata de consola Sony. Astfel, retaileri precum Wal-Mart Stores au la vanzare consola Xbox One impreuna cu jocul Titanfall, la pretul de 450 de dolari.