Utilizatorii PlayStation 4 vor putea vedea de prieteni sunt prezenti la un moment dat si sa preia jocuri in derulare de la alti participanti.

Consola va fi lansata pe piata pentru viitorul sezon al sarbatorilor de iarna, a precizat Sony, fara sa anunte si preturile.
PlayStation 4 isi va face debutul intr-o perioada in care industria de profil se orienteaza catre jocurile pe terminale mobile precum smartphone-urile si tabletele, astfel ca apare intrebarea daca pasionatii de jocuri vor mai cheltui cateva sute de dolari pentru un nou aparat.

Consola imita arhitectura deschisa a smartphone-urilor, care incurajeaza dezvoltatorii mici sa creeze noi titluri pentru numarul tot mai mare al amatorilor de jocuri.

"Noua PlayStation imbunatatita nu este revolutionara, pentru a putea depasi modificarile care au loc in industrie. Accentul mare pus de Sony pe aspectul social al PlayStation 4 este un pic cam ambitios", considera Amir Anvarzadeh, manager la BGC Partners in Singapore.

Jocurile destinate aparatelor mobile si cele care pot fi descarcate pe computere atrag vanzari din ce in ce mai mari, in detrimentul celor pentru aparate traditionale. Veniturile generate anul trecut de jocurile pentru aparatele mobile au crescut in SUA cu 16%, la 5,9 miliarde de dolari, in timp ce jocurile destinate consolelor au realizat vanzari in scadere cu 21%, la 8,9 miliarde de dolari.