Vanzarile au avut loc in perioada 15 noiembrie-8 februarie, potrivit Sony, care anticipa ca pana la sfarsitul lunii martie va comercializa 5 milioane de console.

Cererea pentru consolele de jocuri este un factor pozitiv pentru directorul general Kazuo Hirai, care in aceasta luna a anticipat ca grupul va inregistra pierderi nete de 110 miliarde de yeni (1,1 miliarde dolari), in conditiile in care divizia producatoare de televizoare este pe cale sa marcheze al 10-lea an consecutiv de pierderi.

PlayStation 4, cu un pret de 399 de dolari, prima consola de jocuri lansata de Sony in ultimii sapte ani, a recastigat pozitia de lider pe piata americana de la Xbox One a Microsoft, datorita pretului mai mic cu 100 de dolari fata de aceasta.

"Interesul pentru PS4 continua sa creasca. Sunt incantat ca atat de multi clienti din intreaga lume continua sa aleaga PS4 ca cea mai buna consola de jocuri", a declarat Andrew House, director general al diviziei de jocuri, la nivel mondial.

Hirai, fost sef al diviziei de jocuri a Sony, a spus la preluarea functiei de CEO, in 2012, ca aceasta divizie, alaturi de dispozitivele mobile si produsele video sunt pilonii redresarii Sony.

Compania japoneza a anuntat in aceasta luna ca va vinde divizia de PC-uri, neprofitabila, si ca va elimina circa 5.000 de locuri de munca.

Vanzarile de PS4 au fost aproape duble fata de cele ale celui mai apropiat competitor, potrivit datelor NPD Group, citate de Sony. Vanzarile combinate ale PS4 si PS3 au depasit toate celelalte platforme de jocuri, in luna ianuarie.

PlayStation 4 si Xbox One concureaza cu consola Wii U a companiei japoneze Nintendo, aflata pe piata de peste un an.

Nintendo a vandut 2,4 milioane de console Wii U intr-o perioada de noua luni incheiata in decembrie, a anuntat compania producatoare, in aceasta luna.