Google va pastra cele mai cunoscute afaceri ale sale, cum ar fi serviciile de cautare generala pe Internet, aplicatiile, YouTube si Android.

Unele entitati mai recente, precum diviziile de investitii si cercetare, subsidiara "smart-home" Nest si divizia de dronevor fi sub sigla Alphabet. 

Fondatorul Google, Larry Page, a explicat ca va fi creata o structura mai simpla pentru ceea ce a devenit un grup de afaceri diverse. El a adaugat: "Noua structura ne va permite sa ne concentram in continuare pe oportunitatile extraordinare din interiorul Google. Companiile Alphabet trebuie sa fie independente si sa-si dezvolte propriile branduri".

Larry Page va deveni director general al Alphabet, in timp ce vicepresedintele Sundar Pichai va fi noul director general al Google.

Directorul financiar al Google, Ruth Porat, va detine aceeasi functie, atat la Google, cat si la Alphabet.

Analistii considera ca noua structura va permite investitorilor sa cunoasca mai bine strategia si cheltuielile facute de Google pentru noile produse. 

"Numele Alphabet a fost ales din doua motive. Reprezinta limba, 'centrul cercetarilor Google', iar Alpha-bet inseamna 'profit peste medie', ceea ce vrem noi sa realizam", a explicat Larry Page. 

Companiile americane Apple si Google sunt cele mai valoroase branduri din lume, conform BrandZTM Top 100 - clasamentul celor mai valoroase 100 branduri la nivel global, dat publicitatii de WPP si Millward Brown. 

Potrivit studiului, in ultimul an, valoarea brandului Apple a crescut cu 67%, pana la 247 de miliarde de dolari, in timp ce valoarea brandului Google a urcat cu 9%, pana la 173,7 miliarde de dolari.