Sistemele API securizate ale Android Pay completeaza functionalitatea Google - Host Card Emulation (HCE), pentru a permite detinatorilor de carduri Visa sa realizeze plati mobile contactless la comercianti in magazine si sa plateasca in aplicatiile Android.

'Lansarea Android Pay confirma faptul ca 2015 este anul in care platile mobile vor fi realizate de consumatori la scara larga. Visa Europe este incantata de perspectiva de a colabora cu Google pentru a pune la dispozitia detinatorilor de carduri Visa din Europa platforma Android Pay, care le va da posibilitatea de a plati in siguranta cu cardul prin intermediul tehnologiei Visa payWave si Visa Token Service', a declarat Jeremy Nicholds, Executive Director of Mobile Visa Europe, intr-un comunicat remis presei.

Visa Europe este o companie de tehnologii de plata detinuta si operata de bancile membre si alti furnizori de servicii de plati din 37 de tari din Europa, cel mai mare procesator de tranzactii din Europa, responsabil de procesarea a peste 16 miliarde de tranzactii anual.

In Europa, exista peste 500 de milioane de carduri Visa si un euro din fiecare sase euro cheltuiti este cheltuit pe un card Visa. Cheltuielile totale realizate pe cardurile Visa depasesc 2.000 miliarde de euro, in timp ce cheltuielile efectuate la POS reprezinta 1.500 miliarde de euro.