Baschetbalistul LeBron James de la Cleveland Cavaliers este cel mai valoros sportiv american, un singur mesaj de 144 de caractere pe Twitter valorand 140.000 de dolari. Pentru ca este cel mai vizibil si popular atlet american din lume si pentru ca are peste 23 de milioane de persoane care-i urmaresc contul.

Baschetbalistul beneficiaza de o cota de piata incredibila in randul publicului, subliniind ca ar costa de cinci ori mai mult sa aiba la TV atat de multi oameni care-l urmaresc decat costa in mediul digital. 

Starul celor de la Cleveland Cavaliers are astfel cea mai mare cota pe piata media digitala, fiind urmat de alt basketbalist, Kevin Durant, cu 66.553 pe tweet. 

Potrivit clasamentului realizat de Opendorse, ceilalti trei sportivi in top cinci sunt: starul lui L.A. Lakers Kobe Bryant, cu 42.389 de dolari pe tweet, pugilistul Floyd Mayweather, cu 34.924 de dolari pe tweet, si coordonatorul celor de la Houston Rockets, Dwight Howard, cu 34.290 de dolari pe tweet. 

Presedintele executiv al companiei Opendorse, Blake Lawrence, a declarat recent ca i-a propus lui LeBron James sa valorifice in bani aceasta oportunitate, insa acesta a declinat propunerea, potrivit UPI.com, preluat de Agerpres.