Compania a anuntat, totodata, ca se asteapta ca impactul negativ asupra veniturilor sa continue pe tot parcursul anului financiar. “Este prea devreme pentru aceste produse”, a spus directorul executiv al Twitter, Dick Costolo.

Reteaua sociala a raportat venituri de 436 de milioane de dolari, cu 74% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar mult sub estimarile anterioare. Twitter a inregistrat, totdata, pierderi nete de 162 de milioane de dolari, in crestere fata de anul trecut.

Totusi, numarul de utilizatori ai retelei de microblogging a crescut cu 18%, fata de anul trecut, la 302 milioane de persoane.

Costolo a spus ca isi pastreaza increderea in “oportunitatile pe temen lung” ale companiei.  “Avem o retea puternica despre care cred ca va aduce plus valoare pentru advertiseri in viitor”, a spus el.

Twitter a anuntat, totdata, achizitia firmei de tehnologie de marketing TellApart, precum si o intelegere cu Google pentru imbunatatirea masurarii performantelor spoturilor publicitare.

Twitter a alocat 42% din veniturile de 435,94 milioane de dolari obtinute in primul trimestru pentru beneficiile directorilor, respectiv 182,8 milioane dolari sub forma de actiuni, peste nivelul din trimestrul anterior, chiar daca a inregistrat pierderi de 162,4 milioane de dolari.

In trimestrul patru Twitter a acordat directorilor beneficii in valoare de 177,2 milioane de dolari, reprezentand 37% din veniturile de 479 milioane de dolari. 

Anul trecut, compania a inregistrat vanzari de 1,4 miliarde de dolari si pierderi de 578 milioane de dolari, provocate in mare parte de compansatiile in actiuni acordate directorilor de la varful Twitter, inclusiv 72,8 milioane de dolari pentru noul director financiar, pentru mai putin de jumatate de an. 

Cheltuielile generate de beneficiile sub forma de actiuni nu sunt in numerar, potrivit datelor raportate de companie. Noile actiuni acordate angajatilor dilueaza insa valoarea portofoliilor actionarilor, ca si vanzarile si profitul pe actiune.

Pentru intregul an, compania se asteapta la venituri intre 2,17 si 2,27 de miliarde de dolari, sub prognozele de 2,35 de miliarde, facute in decembrie.

Imediat dupa anuntarea rezultatelor, actiunile companiei s-au prabusit cu 18% pe bursa americana.