Grupul, care detine si site-ul PayPal, sustine ca "nu are dovezi" ca hackerii au avut acces la informatii financiare sau legate de cardurile bancare, nici ca acestia ar fi comis activitati ilegale pe site-ul sau.

Hackerii au reusit sa recupereze datele de identificare ale unui "numar mic" de salariati, ceea ce le-a oferit acces la reteaua intreprinderii, a explicat eBay.

Ei au putut intra astfel intr-o baza de date ce include informatii personale despre clienti precum nume, parole, adrese fizice si de e-mail, numere de telefon si data nasterii.

Grupul afirma in schimb ca baza de date compromisa "nu continea informatii financiare".

O purtatoare de cuvant a eBay contactata de AFP a precizat ca nu exista "dovezi de acces la informatii personale sau financiare ale utilizatorilor PayPal".

"PayPal este gazduit separat pe o retea securizata si toate informatiile financiare ale PayPal sunt criptate", a subliniat ea.

Pe site-ul sau de Internet, eBay revendica 128 de milioane de utilizatori activi in lume.

Grupul coopereaza la o "ancheta activa" a autoritatilor si nu a putut spune pentru moment cati clienti au fost afectati.

"Credem totusi ca ar putea fi un numar mare de conturi afectate si le cerem tuturor utilizatorilor de eBay sa isi schimbe parolele", a adaugat purtatoarea de cuvant.