Nu vor mai putea fi cumparate de pe celebrul site nici cititul in carti de tarot si nici sedintele de spiritism.

Decizia vine ca “parte a efortului depus de-a lungul anilor pentru a construi o atmosfera de incredere pe piata si pentru a ne sprijini clientii”, se arata pe blogul companiei.

"Vom renunta la un numar mic de subcategorii din categoria mai mare de produse metafizice, intrucat cumparatorii si vanzatorii ne-au spus ca tranzactiile din acele subcategorii genereaza adeseori probleme care cu greu pot fi apoi rezolvate", se mai spune in comunicat.

Va intrebati daca existau cumparatori pentru toate aceste lucruri? Se pare ca da.

Pe site exista o lista de peste 6.000 de vraji si potiuni disponibile, iar feedback-ul pozitiv nu lipseste nici el.

Cel mai bun vrajitor de pe eBay”, a scris un cumparator multumit de comanda.

O comunicare minunata post-descantece”, a notat un altul, la fel de entuziasmat.

Am cumparat patru vraji! Recomand cu incredere!”, s-a laudat altul.

Lasand vrajile si blestemele la o parte, eBay dispune de o lista lunga de reguli, aflata intr-o permanenta reactualizare.

Spre exemplu, cumparatorilor li se va cere acum sa contacteze vanzatorii inainte de a se angaja intr-o tranzactie pe site. Vanzatorii, la randul lor, vor fi taxati daca vor incheia o licitatie mai repede decat anuntasera.

O alta categorie recent interzisa este cea care vindea “lucrul de acasa”, aceasta facand deseori subiectul inselatoriilor.

 EBay, care detine serviciul PayPal, este unul dintre cele mai mari site-uri de licitatii online din lume. Luna trecuta, aceasta companie cu sediul la San Jose din California, a anuntat ca a inregistrat o crestere consistenta a veniturilor in al doilea trimestru al anului 2012. Veniturile pentru trimestrul care s-a incheiat pe 30 iunie au crescut cu 23 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut si au ajuns la valoarea de 3,4 miliarde de dolari. 

Compania americana prezinta in continuare pe site-ul ei o serie vasta de oferite inedite. Astfel, pentru 3,5 milioane de dolari, un barbat din Florida vinde "American Dream" (Visul American), care include absolut toate bunurile pe care acesta le detine.  Pe de alta parte, o picatura de clei, care seamana cu figura personajului animat Homer Simpson, a fost cumparata cu peste 200.000 de dolari, in luna ianuarie. 

O intrebare ramane insa in constiinta publicului: In ciuda acestei interdictii, vor mai putea oare oamenii sa isi vanda sufletul pe eBay, asa cum a facut-o Hemant Mehta, care este ateu, in anul 2006?