Sute de mici farmacisti de provincie isi vand afacerea marilor lanturi de la oras. Totul, spun ei, din cauza injumatatirii adaosurilor.  Profiturile sunt acum mai mici, iar cheltuielile mai mari. Criza i-a obligat sa vanda afacerile, dar nu prea sunt cumparatori. Anunturile fac cu ochiul doar distribuitorilor din marile retele, care vor sa puna mana pe inca un punct de vanzare.

Potrivit datelor unei companii de cercetare de piata, in Romania exista circa 1.500 de farmacii cu venituri lunare de peste 30.000 de euro, din care 328 sunt in Bucuresti. La nivel national, alte 3.000 de farmacii au venituri lunare intre 7.500 si 30.000 de euro, iar alte 1.400 de unitati au venituri sub 7.500 de euro.

"Aproape toate farmaciile nu mai au prag de rentabilitate. Avem de recuperat bani, avem datorii de platit, avem personal de platit", spune Ioana Cacovean, presedinta Patronatului Farmacistilor din Romania.

La sfarsitul saptamanii, reprezentantii farmacistilor se vor intalni cu cei ai Casei Nationale pentru a discuta noul contract de asistenta farmaceutica, dar si modul in care  statul isi va achita restantele de anul trecut, care ar insemna o gura de aer pentru miile de farmacii.