Printre noii chiriasi se numara branduri renumite care intra pe piata din Romania, inclusiv retailerul american Forever 21, care isi continua planurile de expansiune si deschide in Sun Plaza unul dintre cele mai mari magazine din tara.

Transformarea Sun Plaza a inceput in T1 2016 si urmeaza sa fie finalizata in T1 2018. Aceste lucrari vor conduce la crearea unui spatiu modern de retail si petrecere a timpului liber, cu o suprafata de 11.000 mp, care vor ingloba circa 40 de noi magazine.

Reconfigurarea Sun Plaza va fi realizata in faze, pe o perioada de 24 luni. Aceasta modalitate va asigura continuarea in bune conditii a activitatii chiriasilor existenti si mentinerea la un nivel de calitate ridicata a experientei de cumpararein centrul existent.

Remodelarea include, pe langa extinderea pasajului subteran, care face legatura cu statia de metrou Piata Sudului,crearea de noi magazine si cai de acces in in aceasta zona. Extinderea va cuprinde in principal suprafata fostului magazin Mobexpert.

O parte dintre chiriasii ancora, cum ar fi H&M si C&A, isi vor reloca si moderniza magazinele pentru a oferi o gama mai variata de produse.

Pentru al treilea an consecutiv, Sun Plaza inregistreaza un grad de ocupare de 100%, in timp ce 75% din suprafata ce urmeaza sa fie inaugurata in 2018 este deja pre-inchiriata. Mai mult, reprezentantii Sun Plaza estimeaza ca proiectul va fi ocupat in totalitate la finalul lucrarilor.

“Suntem incantati ca Forever 21 face parte din reconfigurarea Sun Plaza, cu unul dintre cele mai mari magazine ce urmeaza sa fie deschise in Romania. Mai multe branduri se vor alatura portofoliului nostru si asteptam cu nerabdare sa anuntam noutatile in curand. Noile magazine si spatii de petrecere a timpului liber vor reprezenta un plus de valoare considerabil pentru comunitatea care traieste si lucreaza in sudul si estul Bucurestiului”, adauga Vicentiu Spataru, Sun Plaza Centre Manager .

Lucrarile de reconfigurare a Sun Plaza sunt concepute de echipa de arhitecti si ingineri din cadrul ATP Vienna si coordonate local de Optim Project Management. Constructorul general este Bog’Art.

S IMMO AG este prima companie de investitii imobiliare din Austria care s-a listat pe bursa, cu un portofoliu echilibrat, inca de la infiintarea sa in anul 1987. Compania investeste in proprietati comerciale si rezidentiale din Austria si Germania, precum si in tari din Europa Centrala si de Sud-Est. Actionarii strategici majoritari ai S IMMO AG sunt Erste Group si Vienna Insurance Group.

CBRE Group, companie listata S&P 500, avand sediul central in Los Angeles, este cea mai mare companie de consultanta imobiliara din lume (conform veniturilor inregistrate in anul 2012). Compania numara aproximativ 37,000 angajati (exclusiv afilieri) si deserveste proprietari, dezvoltatori, investitori si chiriasi prin intermediul a peste 300 birouri din intreaga lume. CBRE furnizeaza consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea de proprietati, solutii corporate, project management, administrarea de proprietati si alte facilitate.