Firmele au notificat Primaria Sectorului 6 ca in perioada 1 august – 31 octombrie vor face vanzari de soldare.

Peste 70 societati comerciale, majoritatea cu sediul in marile centre comerciale AFI Cotroceni, Plaza Romania, Carefour Orhideea, Praktiker, Billa etc. sunt pe lista celor care fac reduceri!

"Firmele au depus la Biroul Unic al Primariei Sectorului 6 notificari care le permit vanzarile produselor anuntate sub denumirea „soldare/solduri”, iar in aceasta categorie intra doar produsele nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier", se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 6.

Anual, tot mai multe societati practica reducerile de preturi in sezoanele iarna-vara, mai anunta oficialii Primariei care spun ca, in aceeasi perioada a anului trecut, in Sectorul 6, aproximativ 40 de magazine depusesera notificari pentru vanzarile de soldare.

Potrivit legii, vanzarile de soldare pot fi realizate numai in decursul a doua perioade pe an, stabilite de comerciant, in intervalele 15 ianuarie – 15 aprilie si 1 august - 31 octombrie, pe o perioada de maximum 45 de zile.

Stocul de produse propus pentru soldare trebuie sa fie constituit in prealabil, cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data de debut a vanzarii, si nu va fi reinnoit dupa constituire sau in cursul vanzarilor de soldare.