Jessica Sussan Wishart, de 22 de ani, da in judecata McDonald’s, sustinand ca a suferit arsuri de gradul doi si dureri insuportabile pe interiorul coapsei, din cauza unui pahar de cafea, scrie Australia news.

Procesul sau il oglindeste pe cel al pensionarei americane Stella Liebeck, de acum 20 de ani, care a castigat 2,8 milioane de dolari in instanta, pentru acelasi motiv.

Wishart spune ca a cumparat un pahar de cafea cu capac de la McDonald’s in aprilie 2009. “In timp ce statea pe scaunul din dreapta al masinii, a inceput sa simta o senzatie de arsura la degetele mainii drepte, cu care tinea paharul. Din cauza caldurii foarte mari emanate din recipient si a incapacitatii McDonald’s de a etansa capacul, cafeaua fierbinte i s-a varsat pe coapse”, se arata in documentul depus la tribunal.

Potrivit acestuia, femeia a fost dusa la spital cu arsuri de gradul doi pe interiorul coapsei, abdomen si fese. “A ramas cu cicatrici permanente si intampina dificultati la mers. Nu mai bea cafea si nici nu mai frecventeaza restaurantele McDonald’s, pentru ca sufera de anxietate, repulsie si se simte inhibata”, se arata in acelasi document.

In 1994, o femeie din Albuquerque, New Mexico, a castigat in instanta 2,8 milioane de dolari din partea McDonald’s, dupa ce si-a varsat cafea fierbinte in poala si a suferit arsuri pe 6% din corp. Decizia Curtii a fost aspru criticata la acea vreme si considerata de multi ca fiind exagerata si superficiala.