"In ultimul an ne-am confruntat, in toate locatiile noastre, cu o scadere puternica a traficului, iar la clientii actuali cu o scadere a valorii bonului de consum", a declarat Andrei Arghirescu, directorul general al Sebra Francize.

El a adaugat ca un alt factor important care a dus la cererea de insolventa l-au reprezentat si chiriile mari, neajustate la nivelul actual al pietei.

Citeste si Cum incearca Diverta sa iasa din insolventa: a inchis 13 magazine si a redus costurile cu 35%

Sebra Francize opereaza doua cafenele Cup&Cino in Bucuresti si una in Cluj-Napoca, precum si restaurantul Vapiano din Capitala. Ceele doua branduri sunt francize internationale.

"Vom incepe reorganizarea business-ului si avem deja o serie de masuri pe care le luam in calcul", a afirmat Arghirescu. O prima masura va fi relocarea restaurantului Vapiano.

Datorii de 4,5 milioane de euro

Datoriile inregistrate de Sebra se ridica la aproximativ 4,5 milioane euro, reprezentand datorii bancare si catre furnizori, administratorul judiciar urmand sa fie Casa de Insolventa Transilvania.

Sebra Francize si-a inceput activitatea in septembrie 2008, odata cu deschiderea primei cafenele, urmata in februarie 2009 de deschiderea restaurantului Vapiano.

In 2010, vanzarile firmei au fost de 600.000 de euro, cu 50% mai mici decat cifra de afaceri din 2009.

A treia firma intrata in insolventa

In vara anului trecut, atat Diverta, cat si TCE Logistica, firme de asemenea detinute de Octavian Radu, au intrat in reorganizare judiciara.

Recent, si la cea de-a treia firma a omului de afaceri, Fashion Retail Group, creditorii au votat intrarea in insolventa.

Octavian Radu a declarat ca grupul RTC a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de sub 100 de milioane de euro, cu mai mult de jumatate sub business-ul din 2008.