Oferta era tentanta: la o sticla de 2 litri primeau alta gratuit. De teama ca vor rata promotia, oamenii au rupt usa magazinului din Targoviste, Dambovita.

Lantul de magazine a anuntat din timp promotia, iar oamenii si-au facut adevarate planuri de atac.

Inarmati cu sacose si nervi tari, acestia s-au asezat la coada in toiul noptii. Pensionarii au rezistat cu greu, unora li s-a facut rau din cauza inghesuielii, altii au renuntat sa mai astepte.

In zadar, au incercat comerciantii sa le explice ca era ulei pentru toata lumea, oamenii s-au imbulzit in asemenea hal incat au distrus usa din termopan de la intrare si au spart geamurile.

Arad

Si in vestul tarii, la Arad, peste 500 de persoane s-au inghesuit sa cumpere ulei la pret redus.

Oamenii s-au asezat in fata supermarket-ului inca de la miezul noptii. La ora deschiderii a fost o adevarata revolutie la usile magazinului. Cumparatorii s-au dus direct la standul dedicat ofertei promotionale la ulei. In invalmaseala creata cateva femei au lesinat, o batrana a fost ranita la mana, iar alte persoane au reclamat ca le-au disparut portofelele din buzunare sau din genti.

In urma acestor incidente, nu a fost solicitata interventia medicilor, persoanele care au lesinat sau au fost ranite usor primind ingrijiri la fata locului de la alti cumparatori.

"Toata lumea dadea din coate. Am vazut trei femei care au lesinat in inghesuiala'', a spus o femeie.

''M-am asezat la coada la doua dimineata, dar deja era multa lume acolo. Asa ceva nu imi amintesc sa fi fost nici inainte de 1989", a declarat un pensionar.

Vaslui

Scenariul s-a repetat si la Vaslui. Supermarketul, care face parte dintr-o retea de magazine din Romania, a anuntat cu cateva zile inainte o promotie la ulei. Multi dintre cei care au beneficiat de oferta supermarketului s-au mai asezat o data la rand, intrucat nu li se permitea sa cumpere decat o singura sticla de ulei in prima faza, una fiind oferita gratuit.

"Pentru noi, pensionarii, este o adevarata pomana si, chiar daca am stat la coada cateva ore, sincer merita. Spre deosebire de tineretul de astazi, noi suntem obisnuiti cu cozile de pe timpul lui Ceausescu. Daca ar fi dat mai mult de o sticla, ar fi fost si mai bine", a declarat unul dintre vasluienii aflati la rand.

Reprezentantii magazinului au refuzat sa ofere informatii privind cantitatea de ulei oferita la promotie si daca, pe viitor, vor mai fi astfel de oferte.

Vulcan

Aici au fost doar 100 de oameni la coada. Cu toate acestea, clientii au fost mai violenti decat in alte parti.

"S-au certat intre ei, ca s-au bagat in fata. Unii au stat la supermarket inca de joi seara ca sa fie siguri ca prind oferta. Doi litri de ulei costau 12 lei, iar cine cumpara mai primea doi litri, deci patru litri la doar 12 lei", a spus unul dintre locuitorii municipiului Vulcan, care a venit la supermarket.

La fata locului au ajuns si agenti ai une firme de paza, chemati de reprezentantii magazinului, insa acestia nu au reusit sa faca ordine.

Doi agenti de paza au fost lipiti de geamurile magazinului, in momentul in care oamenii au inceput sa se impinga pentru a intra in supermarket.

Vinerea trecuta, zeci de locuitori ai municipiului Vulcan s-au inghesuit sa cumpere zahar la pret redus de la acelasi supermarket, usile magazinului fiind distruse din cauza aglomeratiei.