Amazon a anunţat luni că noii angajaţi vor lucra în depozite, centrele de distribuţie şi pentru furnizarea la domiciliu a cumpărăturilor.

Totodată, gigantul din comerţul electronic va majora salariile angajaţilor din depozite şi distribuţie cu 2 dolari/oră în SUA, 2 euro/oră în Europa şi 2 lire/oră în Marea Britanie.

În SUA, Amazon plăteşte minimum 15 dolari pe oră acestor salariaţi. Compania estimează ca majorarea salariilor să o coste 350 milioane de dolari în SUA, Canada şi Europa, până în aprilie.

Amazon a recunoscut că înregistrează întârzieri în trimiterea produselor din cauza cererii mari din ultimele zile, provocate de aglomeraţiile din magazinele fizice, de recomandările autorităţilor de limitare a ieşirilor pe străzi şi de preţul ridicat al produselor.

Amazon a suferit, de asemenea, probleme de aprovizionare în cazul unor produse cu cerere mare.

Compania precizează că, nu numai că va angaja 100.000 de persoane datorită creşterii comenzilor, dar şi pentru a ajuta persoanele din alte sectoare, care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei provocate de COVD-19.

"De asemenea, ştim că multe persoane au fost afectate din punct de vedere economic pe măsură ce salariaţi din domenii precum horeca şi turism şi-au pierdut locul de muncă din cauza crizei", a explicat Dave Clark, vicepreşedinte de Operaţiuni Globale la Amazon, într-un comunicat.

"Vrem ca aceste persoane să ştie că le urăm bun venit în echipele noastre până când lucrurile vor reveni la normal şi angajatorii lor vor putea să îi primească înapoi", a adăugat Clark.