Fabrica de textile din Bangladesh, unde au murit 500 de angajati, era furnizor al marilor retaileri din SUA si al brandurilor Mango si Primark
Statele Unite au recunoscut, miercuri, ca anumite companii americane de imbracaminte se aprovizioneaza de la atelierele la confectii textile a caror cladire din Bangladesh a fost distrusa saptamana trecuta, cerand conditii mai bune de lucru si siguranta, scrie AFP.
"Companiile care isi desfasoara activitatea in acel imobil par a avea legaturi cu numeroase companii din Statele Unite si din Europa, noi continuand sa discutam cu acele companii asupra modalitatilor prin care se pot imbunatati conditiile de lucru in Bangladesh", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Patrick Ventrell.
Diplomatul nu a dorit sa numeasca acele societati, oferind asigurari ca "acestea s-au facut ele insele cunoscute".
"Statele Unite sunt foarte implicate alaturi de Guvernul din Bangladesh, exportatorii si cumparatorii, in privinta problemelor legate de drepturile muncitorilor si conditiile de lucru si de securitate", a declarat oficialul, repetand ceea ce a declarat in urma cu o saptamana.
500 de oameni au murit in prabusirea unei fabrici din Bangladesh
Aproape 500 de persoane au decedat in Bangladesh in prabusirea de saptamana trecuta a acestui imobil din industria textila, un sector criticat de Papa pentru "munca in regim de sclavie" la care sunt supusi lucratorii.
Este vorba de cel mai mare accident din istoria industriala a acestei tari defavorizate din Asia de Sud, care a scos la ivala conditiile deplorabile din atelierele folosite de companiile occidentale de imbracaminte. Imobilul Rana Plaza, aflat la perifeia Dhaka avea cinci ateliere de confectii, asociate in special brandului spaniol Mango si celui britanic Primark.
Pe acelasi subiect: