Alex Bogus, unul dintre organizatorii targului, a declarat ca Piata Autonoma functioneaza in perioade de criza si se bazeaza pe un nou tip de oranduire economica, una care sa nu presupuna banii si profitul.

"Piata Autonoma Cluj este un eveniment in care toata lumea este invitata sa isi aduca surplusul de haine sau obiecte pentru a pune bazele unui nou tip de oranduire economica, una care sa nu presupuna banii si profitul, ci folosirea libera a produselor in functie de necesitatea individuala si solidaritatea sociala. Cine are surplus da, cine are minus ia. Sunt oameni care chiar au nevoie de haine, de obiecte, de carti, jucarii, iar altii au un surplus din acestea si vin la targ pentru a le lasa. Este un troc, care functioneaza in perioade de criza. Ne-am propus sa facem si schimburi de servicii, adica daca cineva stie sa zugraveasca sa poata veni sa imi asigure acest serviciu, iar eu, la randul meu, daca ma pricep sa ii repar instalatia electrica in casa sau stiu sa tund, sa pot sa il ajut", a explicat Bogus.

In cadrul targului au fost oferite haine, carti si jucarii pentru cateva zeci de persoane din familii defavorizate sau oameni ai strazii care au beneficiat si de o masa gratuita din partea organizatorilor manifestarii.

"Am asigurat o masa gatita dupa reteta «Hrana, nu bombe», iar meniul, vegan, cuprinde cartofi scazuti cu ceapa, tocana de cartofi, cartofi la cuptor, mamaliga, orez cu legume, salata de varza, ciorba de legume, fasole, paste cu nuca prajita", a spus una dintre organizatoarele actiunii.

In cadrul manifestarii vor functiona si ateliere in care doritorii vor invata cum sa recicleze ambalaje din plastic sau carton, transformandu-le in lucruri utile. Piata Autonoma Cluj va functiona pana la ora 18.00 si va fi reluata luna viitoare.