Grupul francez a precizat ca a retras de la Autoritatea Europeana pentru Securitatea Alimentelor (EFSA) solicitarea in care vroia sa obtina recunoasterea oficiala a presupuselor efecte benefice asupra sanatatii pentru cele doua iaurturi Activia si Actimel.

 Danone isi motiveaza decizia prin "lipsa de claritate si vizibilitate in ceea ce priveste aplicarea reglementarilor europene" din domeniu.

Daca stiti reclamele de la cele doua iaurturi, ati inteles mesajul pe care vor sa-l promoveze: Activia rezolva problemele de tranzit intestinal lent iar Actimel contribuie la intarirea apararii naturale a organismului.

EFSA nu a confirmat deocamdata niciuna dintre pretentiile companiei, iar reclamele grupului au fost deja modificate in Franta.

In februarie, Autoritatea europeana a decis ca afirmatiile Danone, potrivit carora un ingredient denumit Immunofortis, prezent in produsele destinate copiilor, contribuie la intarirea sistemului imunitar nu sunt sustinute stiintific.

"Dovezile furnizate sunt insuficiente pentru a stabili o legatura cauza-efect intre consumul de Immunofortis si un raspuns imunitar pozitiv", au concluzionat oamenii de stiinta ai agentiei.