Grupul suedez a primit trei sesizari de la clienti cu privire la firul metalic din care este alcatuit cadrul de sustinere al cortului BUSA, care s-a rupt in timpul utilizarii, si a retras produsul de la vanzare din toate magazinele din lume.

"Toate componenetele produsului au fost re-testate atat de laboratoarele IKEA, cat si de un laborator extern. Testele au aratat ca firul metalic nu este suficient de rezistent si poate ceda daca este supus la presiune prea mare. De aceea, compania a decis sa retraga imediat cortul pentru copii BUSA de pe piata mondiala", se arata intr-un comunicat al IKEA Romania.

Cortul BUSA a intrat in gama de produse de pe rafturile magazinelor IKEA din toata lumea la 1 august anul acesta si a fost retras de la vanzare pe 22 august, dupa prima sesizare.

Corturile au fost produse in Vietnam si au fost vandute in numar de 97.800 bucati la nivel mondial. Magazinul IKEA din Bucuresti a comercializat 516 produse la pretul de 39,99 lei si nu a primit nicio sesizare.

Grupul suedez a deschis in 2007 magazinul din Romania, situat in nordul Bucurestiului. Centrul comercial a avut in anul de catalog 2010, respectiv 1 septembrie 2009 - 31 august 2010, vanzari de 327,4 milioane de lei, in scadere cu 13% fata de perioada similara anterioara.

Citeste si:

Ce credea "oracolul tehnologiei" despre el insusi: "Faptul ca ma veti tine minte dupa ce mor este cel mai important lucru pe care l-am reusit in viata"

Microsoft isi incearca iar norocul. Vrea sa cumpere Yahoo!