Cand coboara alert scarile din magazinul H&M din AFI intr-un costum gri slim fit din colectia firmei de anul trecut, Karl-Johan Persson pare la prima impresie un model angajat de companie pentru promovare, o contrapartida pentru Giselle Bundchen, imaginea H&M. Nu isi arata deloc cei 35 de ani pe care biografia sa spune ca ii are.

Nu isi arata nici veniturile sau familia din care provine. Tatal sau, Stefan Persson, este cel mai bogat om din Suedia si al treisprezecelea cel mai bogat om din lume, care, dupa 20 de ani de conducere a lantului de retail, in 1998, a renuntat la functia executiva, fiind inlocuit de un senior din companie.

Analistii au comentat atunci ca urmasii fondatorului H&M se vor indeparta de la conducerea lantului de retail, dat fiind ca asa se intampla in cazul celor mai multe afaceri de familie. Insa, in doar cativa ani de la iesirea lui Stefan Persson din pozitia de CEO, fiul sau cel mare, Karl-Johan, intra in companie in cadrul departamentului de extindere, iar in 2009 ii ocupa locul in fruntea H&M.

Citeste mai mult pe businessmagazin.ro!