Vrei sa-ti cumperi haine de la H&M? Acum nu mai trebuie sa faci drumuri in afara tarii sau sa astepti perioada de reduceri ca sa prinzi cele mai bune oferte in outlet-urile din Milano sau Barcelona. Si asta pentru ca din 25 martie, la ora 11.00, se va deschide primul magazin al celor de la H&M in mall-ul bucurestean Afi Palace, care se intinde pe 1.700 de metri patrati.

Bluze la 39 de lei si jeansi la 89 de lei

Deocamdata, pregatirile pentru deschidere sunt in toi, iar reprezentantii retailerului au facut deja publice preturile hainelor intr-un mod original: le-au expus chiar la intrarea in viitorul magazin.

Astfel, rochiile lungi si vaporoase de vara, blugii si pantalonii de femei vor costa 89 de lei. Nu sunt ocoliti nici barbatii, o camasa costa 39 de lei, la fel ca o bluza pentru femei din colectia de vara. In acelasi timp, o camasa pentru femei are un pret mai mare, 59 de lei. Daca ai nevoie de o jacheta, una de la H&M costa 129 de lei.

Haine ca in Germania

De altfel, majoritatea hainelor pe care le vei gasi in Romania sunt aceleasi pe care pe poti cumpara din magazinele din Germania sau Spania, de exemplu.

In ceea ce priveste modelele pe care le vei gasi in magazine, cei de la H&M propun pentru primavara 2011 denimul in combinatie cu hainele kaki.

Asa ca, in trei saptamani, vei putea achizitiona haine in stilul anilor '70, in culori vii si materiale diverse, de la bumbac la unele vaporoase precum matase.

Carduri pentru clienti

Poti sa-ti iei un card cadou de la orice casa din unitatile H&M si sa il incarci cu o suma de pana la 250 de lei. Ulterior, il poti folosi la cumparaturi timp de un an. Atentie insa! Nu vei primi rest, iar soldul ramas il poti folosi la urmatoarea sesiune de shopping.

Magazine dupa magazine, H&M se extinde in provincie

Pe 26 va fi deschis si magazinul H&M din Unirea Shopping Center. Vor urma cele din Plaza, Bucuresti Mall si Baneasa Shopping City.

Si asta nu e tot. Spre deosebire de rivalii Zara, care desi sunt de cativa ani pe piata locala si abia recent au fost tentati de puterea de cumparare a provinciei, cei de la H&M au planuri mari.

Vor deschide magazine in Polus Center din Constanta, in mall-urile detinute de Iulian Dascalu in Iasi, Timisoara si Cluj, precum si in Brasov. Se speculeaza chiar ca vor ajunge si in Craiova.

Chiar si asa lupta cu eternii rivali de la Inditex, proprietarii Zara, Berska, Massimo Dutti sau Stradivarius este departe de a se fi terminat. Acestia au deschis, pana in toamna anului trecut, 41 de unitati in intreaga tara.

Cand se deschid celelalte magazine H&M

Baneasa Shopping City - 31 martie

Plaza Romania - 8 aprilie

Bucuresti Mall - 15 aprilie

Unirea Shopping Center Brasov - 29 aprilie

In intreaga lume sunt peste 2.200 de unitati H&M, iar primul magazin a fost deschis in 1947.

Pretul materiei prime trage in jos profitul suedezilor

In ultimele trei luni din 2010, cei de la H&M au obtinut un profit net 5,49 miliarde de coroane suedeze.(846 milioane de dolari), de la 6,15 miliarde de coroane suedeze in aceeasi perioada a anului anterior. Motivul? Pretul materiilor prime a crescut la cote alarmante, iar cel la bumbac aproape ca s-a dublat.