In Romania, primul magazin H&M va fi deschis in luna martie, in mall-ul AFI Palace Cotroceni.

De altfel, alte cateva unitati vor fi deschise in toate marile centre comerciale din Bucuresti. Este vorba despre Bucuresti Mall, Unirea Shopping Center, Plaza Romania si Baneasa Shopping City din Bucuresti.

Si asta nu e tot! Retailerul ia cu asalt si orasele mari din tara. Presedintele Iulius Group, Iulian Dascalu, anunta recent ca H&M va fi prezent si in complexele comerciale Iulius Mall din Iasi, Timisoara si Cluj Napoca.

Totodata, grupul austriac Immofinanz anunta, in octombrie, dechiderea unui magazin H&M si in mall-ul Polus Center din Constanta. O alta unitate va fi deschisa la Brasov.

De ce a ales H&M Romania?

Intrarea retailerului suedez pe piata noastra vine dupa ce acesta a renuntat sa mai produca in fabricile romanesti de textile.

H&M a ales sa plece din Romania in 2009, desi producea aici peste 20 de milioane de produse anual.

2.000 de magazine in toata lumea

In prezent, H&M are mai mult de 2.000 de magazine, in 38 de tari din Europa, America de Nord, Asia, Africa si Orientul Mijlociu, in care lucreaza 80.000 de angajati.

Cum te angajezi la H&M?

Dupa ce in ultimele doua luni retailerul suedez de imbracaminte H&M a facut recrutari pentru pozitiile de director de magazin, manager de departament sau pentru merchandiser (activitati de promovare), firma cauta acum oameni pentru pozitia de agenti de vanzari.

Citeste mai multe despre angajarile H&M

Vanzarile retailerului au crescut cu 15% in 2010 si H&M a obtinut un profit de 3,87 milioane de dolari, adica 2,82 miliarde de euro, potrivit raportului financiar al companiei.