El detine indirect 36,74% din actiunile Bucur Obor, aproape 31% in nume propriu si inca 5,7% prin firma Amadeus Group, potrivit prospectului de oferta transmis, miercuri, pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Oferta va incepe luni, 26 noiembrie, si se va incheia pe 24 decembrie. Operatiunea este intermediata de firma de brokeraj Confident Invest.

In cadrul ofertei, Postovaru propune un pret de 3 lei/actiune, cu 2,6% sub cea mai recenta cotatie a actiunilor Bucur Obor pe bursa, de 3,08 lei/titlu.

Raportat la pretul din oferta, firma este evaluata la 40,1 milioane lei (8,8 milioane euro), iar la cea mai recenta cotatie de la bursa, capitalizarea este de 41,2 milioane lei (aproape 9,1 milioane euro).

"Ofertantul nu intentioneaza sa procedeze la lichidarea societatii, schimbarea obiectului de activitate si nici retragerea de la tranzactionare a Bucur Obor. Interesul ofertantului este de a-si consolida pozitia in cadrul emitentului", se spune in prospectul de oferta, citat de Mediafax.

In actionariatul Bucur Obor se regaseste si presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al firmei, Gelu Manea, care detine 16,05% din titluri, iar restul actiunilor sunt in portofoliile altor actionari.

Bucur Obor a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 10,1 milioane lei (2,3 milioane euro), foarte apropiata de valoarea din perioada similara a anului trecut. Profitul net a scazut, insa, la jumatate, de la 12,7 milioane lei, la 6,1 milioane lei (1,3 milioane euro).

Firma a inceput in al treilea trimestru o serie de lucrari pentru reparatii la complexul comercial, lucrarile fiind prevazute sa se finalizeze pana la finele acestui an.