"In ciuda situatiei politice si dupa cateva trimestre fara prea multa activitate, sentimentul privind investitiile in retail din Europa Centrala si de Est se imbunatateste. Romania a inregistrat una dintre cele mai mari tranzactii de retail in trimestrul al treilea, cu Immochan, care a cumparat un portofoliu de hipermarketuri si galerii comerciale ocupate de magazinele Auchan pentru 261 milioane de euro", potrivit unui raport CBRE. 

Cele 12 galerii sunt din Bucuresti (Pallady si Berceni), Timisoara (sud-nord), Satu Mare, Oradea, Baia Mare, Cluj, Pitesti, Ploiesti, Constanta si Galati. 

Auchan deschide miercuri al 32-lea magazin din Romania, fiind prezent in 18 orase si mai are in constructie un centru comercial la Brasov.

Retailerul are peste 11.000 de angajati. 

Auchan a finalizat in prima parte a acestui an remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real cumparate de la grupul german Metro in 2012, dupa o investitie de 40 milioane euro. Dupa integrarea acestor hipermarketuri, Auchan Romania a incheiat anul trecut cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fara taxe, de peste doua ori mai mari comparativ cu 2012. Cumulat, afacerile Auchan si Real au generat anul trecut pierderi de 15 milioane de euro. 

Potrivit unor informatii anterioare, din 2006, data deschiderii primului hipermarket in Romania, Auchan a investit peste 300 de milioane de euro. 

In T3 valoarea tranzactiilor cu spatii de retail inregistrata in Romania este estimata de compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield la peste 310 milioane de euro, cea mai mare fiind cea realizata de Auchan, alte preluari importante fiind cea realizate de fondul sud-african de investitii NEPI, care a platit 22 de milioane de euro pentru Aurora Mall Buzau si un mic parc de retail din Alba Iulia, precum si pentru 7,4 hectare de teren in Piatra Neamt pentru un centru comercial. De asemenea, retailerul grec de jucarii Jumbo a cumparat fostul magazin OBI din Pitesti pentru 5 milioane de euro, in timp ce Carrefour a preluat un spatiu pe care il va ocupa in centrul comercial ParkLake Plaza Bucuresti, dezvoltat de Sonae Sierra si Caelum.