Potrivit reprezentantilor Auchan, retailerul a facut in jur de 1.000 de angajari noi in cele 20 de magazine Real si nu a dat afara niciun salariat din cei vechi, ajungand astfel la 11.000 de angajati in Romania.

Compania se situeaza in top 5 al celor mai mari angajatori privati din Romania. Totodata, Auchan a devenit si a doua retea de comert ca suprafata totala de vanzare la nivel national, dupa Kaufland.

Odata cu deschiderea celor doua magazine aflate acum in constructie, in Bucuresti (Drumul Taberei) si Brasov, Espasa estimeaza ca numarul de angajati la nivel national va ajunge la 12.000 de persoane.

Dupa preluarea Real, Auchan a ajuns la 31 de magazine deschise in Romania, in 18 orase, pe o suprafata neta de vanzare de 252.000 metri patrati, trei platforme logistice si peste 70 de milioane de clienti anual.

Retailerul francez mai are in constructie, in prezent, dou hipermarketuri. Cel din Capitala, din Drumul Taberei ar putea fi deschis chiar in acest an, in luna decembrie, dupa investitii totale de 70 milioane de euro.

Una alt centru comercial in constructie este la Brasov, pe fosta platforma industriala Tractorul, pe un teren de circa 100 de hectare. Complexul urmeaza sa cuprinda spatii comerciale, rezidentiale si de servicii, reprezentand o investitie pe termen lung, prima faza, de peste 60 milioane de euro, fiind in curs de derulare.

In prezent, Auchan gestioneaza la nivel mondial 834 hipermarketuri integrate si 362 de centre comerciale si a avut anul trecut o cifra de afaceri de 62,1 miliarde euro.