Acordul va intra in vigoare in noiembrie pentru negocierile anului 2015, potrivit francezilor de la Auchan, grup detinut de familia Mulliez. 

"Acest parteneriat strategic ne va permite sa facem fata provocarilor mondializarii si a evolutiei pietelor noastre de aprovizionare", a afirmat Vianney Mulliez, presedintele Consiliului de Administratie al Auchan. 

Metro si Auchan vor negocia in comun conditiile si serviciile specifice la nivel international pentru principalii furnizori multinationali de produse de consum, potrivit comunicatului. 

De asemenea, intelegerea presupune crearea unui acord de sourcing international pentru achizitionarea in comun a produselor "no name", in principal de la centrele de achizitii din Hong Kong sau Shanghai. Fiecare parte le va revinde asa cum sunt sau sub marca proprie. 

Produsele electronice de masa nu fac obiectul parteneriatului.

Retailerul german Metro este prezent in 31 de tari din Europa, Africa si Asia, prin diviziile Cash & Carry, Media Markt si Saturn, Real si Galeria Kaufhof. Grupul are peste 2.200 de magazine si 265.000 de angajati. 

In Romania, detine 32 de magazine Cash & Carry si 4 hipermarketuri Real. Grupul german a vandut anul trecut 20 de magazine Real din Romania catre Auchan, intr-o tranzactie de 1,1 miliarde euro care a inclus si unitatile din Ucraina, Polonia si Rusia. Metro controleaza de asemenea reteaua de magazine de proximitate "La Doi Pasi", deschise in franciza. 

Grupul francez Auchan este prezent in 16 tari si are un numar de 302 000 angajati. Subsidiara din Romania administreaza 31 de magazine in 18 orase. Auchan Romania a incheiat anul trecut cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fara taxe, de peste doua ori mai mari comparativ cu 2012.