Angajaţii cu normă întreagă din Statele Unite care lucrează la Amazon, între 1 şi 31 decembrie vor primi un bonus de 300 de dolari, iar cei angajaţi part-time obţin 150 de dolari, a anunţat cel mai mare retailer online din lume, într-o postare pe blogul său.

Câţiva retaileri, inclusiv Walmart Inc şi Home Depot Inc, au cheltuit pe bonusuri milioane de dolari pentru a-i compensa pe angajaţii care fac livrări, pe fondul creşterii comenzilor online în timpul pandemiei.

Şi în iunie Amazon a acordat bonusuri de 500 de milioane de dolari angajaţilor din prima linie şi partenerilor, potrivit Agerpres.

Recent, Amazon a informat că vrea să angajeze peste 100.000 de persoane, a patra serie de angajări masive anunţate anul acesta în SUA şi în Canada.

Analiştii apreciază că Amazon îşi poate permite să-şi majoreze numărul de salariaţi pentru că este una dintre puţinele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemie. Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri şi venituri record.

Rezultatele vin după ce Amazon a anunţat că a cheltuit patru miliarde de dolari pe igienizarea produselor şi plata bonusurilor şi a orelor suplimentare pentru angajaţi.

În iulie, Amazon a anunţat că pentru prima dată are peste un milion de angajaţi pe plan global, fiind al doilea angajator privat cu sediul în SUA, după lanţul american de magazine Walmart.