Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucuresti a generat in T1 2015 un venit operational net de 7,4 milioane de euro, reprezentand o crestere de 1,3% comparativ cu T1 2014.

Centrul comercial era evaluat la 401 milioane de euro la 30 septembrie 2014. 

Vanzarile retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri), cu exceptia hipermarketului, au crescut cu 9,3% in T1, in comparatie cu aceeasi perioada a lui 2014.

Rata de ocupare a AFI Palace Cotroceni a urcat la 99%. 

Venitul operational net al mall-ului AFI Palace Ploiesti a depasit un milion de euro in T1 2015, iar vanzarile retailerilor (cifra de afaceri) au crescut cu 21,7%, fata de 2014. Gradul de ocupare actual al mall-ului din Ploiesti este de 99%. 

"AFI Europe Romania a incheiat T1 cu rezultate operationale si financiare excelente. Venitul operational net al activelor noastre generatoare de venit din Romania a crescut cu 8%, cu o rata de ocupare medie de 98%. Noile cladiri de birouri AFI Park 2 si AFI Park 3 au contribuit la veniturile operationale nete ale companiei, asa cum va fi si cazul AFI Park 4 & 5, cand vor fi finalizate la sfarsitul anului. In plus, avem in plan demararea constructiei unor proiecte noi, precum AFI Business Park, situat pe Bulevardul Progresului, si proiectul cu destinatie mixta din Bucurestii Noi", a declarat directorul general al AFI Europe Romania, David Hay. 

Cladirile de birouri AFI Park 4 & 5, cu o suprafata totala inchiriabila de 32.000 metri patrati, se afla in constructie si finalizarea lor este planificata pentru trimestru patru din acest an. 

AFI Properties, compania mama a AFI Europe, a publicat miercuri rapoartele financiare pentru T1 2015, inregistrand o crestere a profitului cu 126% (in moneda israeliana) la aproape 12 milioane de euro. 

Compania precizeaza ca rezultatele financiare au fost influentate de ratele de schimb valutar intre moneda unica europeana (EUR) si moneda nationala a Israelului (ISR) si de vanzarea AFI Palace Pardubice, care a generat, pana la vanzarea acestuia in trimestrul patru al anului trecut, 1,4 milioane de euro pe trimestru.