AFI Palace Cotroceni, din Bulevardul Timisoara, a fost inaugurat in noiembrie 2009 si a implicat o investitie de 300 de milioane de euro, din care 234 milioane de euro a reprezentat finantare de la Hypo Real Estate, intrata in portofoliul statului german. Creditul a fost scadent la 25 mai, insa AFI Europe a obtinut o amanare a termenului de rambursare a creditului cu inca doua luni.

Suprafata totala inchiriabila a AFI Palace Cotroceni este de 81.000 mp, iar venitul operational net pentru primul trimestru al anului 2014 a fost de 7,3 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 6,7% comparativ cu primul trimestru din 2013. Pe baza rezultatelor din trimestrul unu, venitul operational net pentru 2014 este estimat sa depaseasca 29 milioane euro.

In plus, AFI Palace Cotroceni a inregistrat o crestere a traficului (numarului de vizitatori in mall) la o medie de 55.000 vizitatori pe zi in primele trei luni. Rata de ocupare a crescut in prezent la peste 98%. AFI Palace Cotroceni era evaluat la finele lunii septembrie la 375 millioane euro.

AFI Europe opereaza in Romania din 2005, iar AFI Palace Cotroceni este primul proiecte de pe piata locala. Compania mai detine in Romania AFI Palace Ploiesti si complexul de birouri AFI Park, de langa mall-ul din Bulevardul Timisoara, si terenuri in Bucuresti si Arad pentru proiecte de retail.