In primele sase luni ale anului trecut, centrul comercial a generat vanzari de 95,4 milioane de euro si venituri din chirii de 14 milioane de euro.

Mall-ul a fost vizitat zilnic in perioada analizata de 55.000 de oameni, fata de 52.000 de persoane in acelasi interval din 2013, in timp ce gradul de ocupare se mentine la 98%, potrivit unui raport al companiei israeliene AFI Europe, dezvoltatorul centrului comercial, citat de Mediafax.

Pentru intreg anul, compania estimeaza venituri din chirii de 29,3 milioane de euro, in crestere de la 28,7 milioane de euro raportate in 2013.

AFI Palace Cotroceni, primul proiect al AFI Europe in Romania, are o suprafata inchiriabila de peste 80.000 de metri patrati si o valoare de piata de 375 milioane euro.

AFI Europe mai detine in Romania centrul comercial AFI Palace Ploiesti, deschis anul trecut, cu o suprafata inchiriabila de 33.000 de metri patrati, dar si complexul de birouri AFI Park, in constructie langa mall-ul din Bucuresti.

Potrivit raportului financiar aferent primelor sase luni, AFI Palace Ploiesti are o valoare de piata de 65,2 milioane de euro si are un grad de ocupare de 98%, fiind vizitat zilnic de 15.000 de persoane.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe Romania a finalizat AFI Park 1 si 2, primele doua cladiri din cadrul AFI Park din Cotroceni, si urmeaza sa livreze in acest an al treilea imobil. Toate cele trei cladiri, totalizand 35.000 metri patrati, sunt inchiriate integral.

Compania a inceput in acest an constructia cladirilor AFI Park 4 si AFI Park 5, cu o suprafata totala inchiriabila de 32.000 metri patrati, care este planificata pentru a fi finalizata in octombrie 2015.

AFI Europe a obtinut in primele sase luni din inchirierea proiectelor din Romania venituri de 17,87 milioane de euro, in crestere cu 27% fata de 14,09 milioane de euro in perioada similara a anului trecut. Veniturile totale au fost de 23,7 milioane de euro, mai mari cu 25% comparativ cu intervalul ianuarie-iunie 2013, pe fondul finalizarii centrului comercial din Ploiesti.

Valoarea activelor detinute de AFI Europe in Romania era de 632 milioane de euro, din care 531,9 milioane de euro active finalizate si proiecte in curs de dezvoltare, fata de 574 milioane de euro (din care 466 milioane de euro, active finalizate si proiecte in curs de dezvoltare) la finalul lunii iunie a anului trecut. Compania mai detine in Romania terenuri in Bucuresti si Arad, unde intentioneaza sa dezvolte spatii comerciale si de birouri.

AFI Europe dezvolta si gestioneaza diverse proiecte comerciale si rezidentiale in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia.