"Incepand cu data de 10 ianuarie 2014, am demisionat din toate functiile detinute in cadrul PSD, respectiv vicepresedinte la nivel national si presedinte al organizatiei judetene Ilfov, precum si din calitatea de membru al partidului", a anuntat senatorul Gabriela Firea, intr-un comunicat de presa.

Firea spune ca a luat aceasta hotarare "dupa 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea in plan local cu PDL, reactionand la conflictul din USL Ilfov prin promovarea presedintelui PNL Ilfov in functia de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp in care niciun lider al PSD nu a luat pozitie fata de aceast demers flagrant de rupere a USL".

"In ciuda indemnurilor repetate pe care le-am primit, prin diverse canale, de a accepta aceasta situatie, pentru ca asa e in politica, nu pot sa asist pasiva la incalcarea flagranta a principiilor care au stat la baza formarii USL si pentru care am fost votati de oameni in 2012. Nu exista nicio justificare credibila pentru a accepta ca la nivelul judetului Ilfov Uniunea Social Liberala sa fie extinsa de la 4 la 6 partide, respectiv cardasia PNL-PDL-PPDD la care se adauga, de forma, PSD, UNPR si PC. Dupa cum nu este admisibil ca primariile «neprietene» sa fie lasate fara fonduri, iar PDL sa detina un post de vicepresedinte al Consiliului Judetean in detrimentul PSD", mai spune senatorul Gabriela Firea.

Firea mai spune ca a fi consecventa unor idei a transformat-o in tinta atacurilor si ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale.

"Constat cu amaraciune ca a fi consecventa unor idei si principii, cum ar fi unitatea USL, care nu se poate baza decat pe respect reciproc si pe respectarea cu strictete a documentelor acestei aliante, m-a transformat in tinta atacurilor si ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale. Am promis, cu totii, in campania electorala ca vom face dreptate pana la capat, dar se pare ca nu avem toti aceeasi reprezentare a ideii de dreptate", sustine Gabriela Firea.

Ea mai spune ca, "daca sunt lideri ai USL care au o agenda politica diferita de cea asumata oficial, este problema lor".

"Eu insa nu pot fi partasa la niciun fel de scenarii oculte, cu sau fara stirea mea. Am pornit pe acest drum cu convingerea ca voi putea sa fac un alt fel de politica, si nu renunt la acest obiectiv. Voi activa in continuare ca senator independent, si ma voi implica cu toata puterea in rezolvarea problemelor cetatenilor din colegiul pe care il reprezint si pentru ideile generoase cuprinse in programul politic prin care USL a castigat alegerile in 2012", precizeaza Gabriela Firea in comunicatul de presa.

Firea a acuzat PNL Ilfov ca a facut in Consiliul Judetean alianta cu PDL, iar liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a afirmat ca a facut acest lucru pentru a putea duce la indeplinire proiecte cu care s-a angajat in fata electoratului, in conditiile in care majoritatea cu PSD nu mai functiona.