Parlamentarii PSD urmeaza sa voteze pentru respingerea proiectului de lege al Guvernului privind exploatarea de la Rosia Montana in urmatoarea sedinta a acestui for, insa principala conditie pusa parlamentarilor PNL vizeaza semnarea in comun a unei noi legi care ar viza exploatarile miniere.

Potrivit surselor citate, in sedinta USL de vineri, liderii PSD si PNL ar fi optat pentru respingerea proiectului Guvernului, in conditiile in care va fi initiata o noua lege care sa reglementeze un cadru general asupra exploatarilor miniere. Discutia a aparut in urma unor amendamente sustinute de PSD si promovate in comisia speciala, fara votul PNL, prin care era amendat proiectul Guvernului.

In acelasi timp, PNL a optat pentru adoptarea unui raport de respingere a initiativei guvernamentale.

Ulterior, parlamentarii PSD ar fi convenit sa renunte la amendamente promovate si sa respinga in bloc proiectul initiat de Guvern la prima sedinta a comisiei, insa le-au cerut reprezentantilor PNL sa semneze in comun un nou proiect de lege, care sa stabileasca un cadru general privind exploatarile miniere.

Membrii PNL din comisia parlamentara speciala s-au aratat deschisi pentru discutii asupra unei noi initiative, insa au evitat un raspuns transant pana la momentul discutiilor asupra prevederilor unui astfel de act normativ, au mentionat sursele citate.