"Eu personal nu vad alegerile prezidentiale cu doi candidati din partea USL. Nu e voie. Trebuie sa avem USL unit, cu un singur candidat. Daca celelalte partide din USL vor decide ca vor avea fiecare un candidat, eu va garantez ca vor fi 3 candidati. Va avea si PC un candidat. Va fi un candidat redutabil, un candidat caruia nu i se va reprosa nimic, nici ca a fost securist, nici ca a fost condamnat, nici ca a vrut sa distruga Romania, va fi un candidat ireprosabil, cu sanse mari sa intre in turul doi. Nu o spun sa sperii pe nimeni", a afirmat Voiculescu, la sedinta Consiliului National al partidului, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca PC doreste respectarea protocolului USL, dar daca acest lucru nu se intampla, PC va avea propriul candidat.

"Noi dorim sa se respecte protocolul USL, dar daca protocolul USL nu se respecta, noi vom fi nevoiti sa candidam cu candidatul nostru", a mai spus Voiculescu.

Constantin: Raman ferm la ideea ca USL sa aiba candidat unic la prezidentiale

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, sambata, ca propunerea facuta de Dan Voiculescu ca PC sa aiba candidat propriu la prezidentiale l-a surprins si pe el, precizand ca nu se gandeste, in acest moment, la o astfel de varianta si ca ramane fidel deciziei ca USL sa aiba un singur candidat.

Intrebat in legatura cu propunerea lui Dan Voiculescu ca PC sa aiba candidat propriu la alegerile prezidentiale in cazul in care PSD si PNL merg fiecare cu cate un candidat, Constantin a spus: "A fost o propunere care ne-a luat prin surprindere, chiar si pe mine. Nu am avut astfel de discutii in interiorul partidului. Eu raman insa ferm deciziei pe care o avem in USL de a avea candidat comun. Este obligatia noastra fata de romani".

El a adaugat ca ar insemna destramarea USL existenta a doua sau trei candidaturi la prezidentiale.

"Candidaturi separate, doua sau trei, ar insemna destramarea USL. Nu cred ca vorm fi vazuti bine daca vom avea o asemenea situatie. Dincolo de a propune un candidat, trebuie sa ne consolidam si sa avem un rezultat bun. In momentul de fata, eu nu ma gandesc la o astfel de varianta", a aratat Constantin.