Intrebat despre faptul ca Antonescu a vorbit despre posibilitatea ruperii USL in conditiile in care atacurile continua, Ponta a spus: "Foarte bine, sa nu mai faca declaratii, nici in interior si nici afara, sa nu mai faca declaratii neadevarate. Eu nu am nicio problema. Eu nu am facut decat sa va lamuresc asupra unor neadevaruri spuse de domnia sa". 

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost intrebat, luni, daca este iminenta o rupere a USL dupa Anul Nou daca vor continua disputele, el raspunzand: "Daca genul acesta de lucruri continua, ma tem ca da". 

Antonescu a fost intrebat daca este iminenta o rupere a USL dupa Anul Nou, in contextul in care acest gen de lucruri, care privesc disputele in USL, continua. 

"Daca genul acesta de lucruri continua, ma tem ca da. Dar cata vreme suntem in activitate, ca sa spun asa, cata vreme lucrurile care tin de guvernare, de legislatie se desfasoara normal, si salut in sensul acesta faptul ca PSD a inteles sa retraga Legea amnistiei sau sa o amane sau ce fac dansii cu ea, dar in orice caz sa nu mai fie agenda, incercam sa mergem inainte", a replicat Antonescu. 

El a mai fost intrebat daca vede o cale de impacare cu Victor Ponta in acest moment. 

"Pe mine nu ma mai intereseaza impacari, nu ma mai intereseaza prietenii, cand se ajunge la asa ceva nu ne mai putem pune asemenea probleme. Pe mine ma intereseaza insa sa salvam decenta. Pentru ca daca lucrurile capata aspecte patologice, cu 12 oameni care erau...deja te sperii. Vreau insa sa fim decenti", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a declarat luni ca nu ii permite lui Victor Ponta, asa cum nu i-a permis nici lui Traian Basescu, sa il faca mincinos. El a spus ca, "spre deosebire de altii", nu a fost dovedit mincinos.

"Victor Ponta m-a facut mincinos. Nu ii permit nici domniei sale, cum nu i-am permis nici lui Traian Basescu. De cand sunt in viata politica am spus intotdeauna adevarul. Am prezentat in fata colegilor mei situatia cum am cunoscut-o si tot ce am spus acolo e adevarat", a afirmat Crin Antonescu. 

"Imi pare rau ca premierul Victor Ponta, intr-o situatie incurcata, admit, recurge la asemenea declaratii. Eu nu am mintit, acesta e adevarul. Eu, spre deosebire de altii, nu am fost dovedit niciodata mincinos si nu ii permit nici lui Victor Ponta si nici altcuiva sa spuna acest lucru", a adaugat Antonescu. 

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, intrebat cum comenteaza declaratiile lui Crin Antonescu din sedinta de vineri a conducerii PNL aparute pe surse, ca daca acestea sunt adevarate, atunci liberalul si-a mintit colegii. 

"Nu ar fi pentru prima data cand domnul Antonescu spune una colegilor, alta noua si alta presei", a mai spus Ponta

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, in sedinţa de vineri a conducerii PNL, ca a discutat cu premierul Victor Ponta iar acesta a venit cu "o idee stupida", si anume ca liderii USL si ministrii sa se pronunte impotriva legii privind amnistia, dar proiectul sa treaca in Parlament, noteaza "Gandul".