Potrivit presedintelui Comisiei de buget-finante, Cosmin Nicula, in prima faza, la audieri vor fi invitati cei noua membri din Consiliul de Coordonare, cinci executivi si patru neexecutivi.

"Comisia de verificare se va axa pe doua etape. In prima etapa, pana martea viitoare, cei noua reprezentanti vor trebui sa faca dovada returnarii primelor la casieria institutiei. Dupa aceasta faza, vom intra in etapa de verificare si control asupra ASF", a spus Nicula, citat de Mediafax.

Presedintele Comisiei de buget-finante a explicat ca aceste prime au fost luate in baza unei hotarari date de Consiliul de Coordonare, care, in opinia senatorilor din comisie, trebuie revocata, iar banii trebuie restituiti.

Intrebat ce se va intampla in cazul in care membrii din Consiliul ASF nu vor restitui aceste prime, Nicula a raspuns: "Vom termina sedinta de verificare a ASF in urmatoarele zece minute".

Presedintele Comisiei de buget-finante din Senat nu a dorit sa comenteze retinerea presedintelui ASF, Dan Radu Rusanu, el precizand ca institutia poate fi reprezentata la audieri in comisie de catre prim-vicepresedinte.