Presedintele precizeaza ca nu a discutat niciodata cu fratele sau, Mircea Basescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

"In plus, va asigur, asa cum am mai spus, ca nu exista niciun politist, procuror sau judecator care sa poata afirma ca a primit vreo interventie de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar", precizeaza Basescu in declaratiile postate pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Seful statului mentioneaza ca anul trecut fratele sau i-a spus ca este santajat. "I-am cerut atunci sa mearga imediat sa informeze institutiile statului. Ceea ce a si facut. Eu nu puteam sa merg sa fac un denunt de santaj in numele lui, dar, repet, i-am cerut sa mearga imediat sa informeze institutiile statului", afirma Traian Basescu.

Intrebat de ce nu l-a impiedicat pe fratele sau sa intre in anturajul familiei lui Sandu Anghel, Traian Basescu a raspuns: "Am aflat din presa ca fratele meu, Mircea Basescu, a botezat o nepoata a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ce mai era sa fac dupa botez? Este major. Daca stiam dinainte, i-as fi spus sa nu intre in acest anturaj".

Intrebat ce s-a intamplat cu salba primita de la Sandu Anghel din partea Regelui Cioaba de catre Maria Basescu in anul 2009, la Festivalul romilor de la Costesti, Traian Basescu a raspuns: "Nu am pastrat acel obiect, care este, de fapt, o moneda de aur, nu salba. Ea a fost predata statului, in conformitate cu legislatia in vigoare, si se afla in patrimoniul Administratiei Prezidentiale, deci al statului roman. De altfel, asa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vremea respectiva, in Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor actiuni de protocol in anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administratiei Prezidentiale".