Turneul in Asia al premierului este o vizita a extremelor. Ieri a fost in Uzbekistan, una dintre cele mai inchise economii ale lumii, care seamana cu Romania anului 1989.

Acum, socialistul Victor Ponta se afla in cea mai liberala economie din lume. Aici aproape ca nu exista taxe si impozite si nu se percepe TVA pentru niciun produs.

In aceasta dimineata premierul a avut o intrevedere privata cu guvernatorul acestei regiuni, iar maine si poimaine au loc probabil cele mai importante vizite ale acestuia, insa fara prea mult succes.

Hong Kong-ul are unul dintre cele mai mari venituri pe cap de locuitor din lume si una dintre cele mai dezvoltate burse. A fost si ramane unul dintre cele mai importante porturi din lume, iar in acest moment detine a doua flota comerciala, dupa cea a Greciei. Hong Kong este orasul cu cei mai mult zgarie-nori, peste 1.200, mai multi decat in New York..

In China, Victor Ponta se va intalni cu reprezentantii a doua dintre cele mai importante companii de telecomunicatii din lume si cu cei ai companiei nucleare de stat, probabil pentru a-i invita pe chinezi sa finanteze reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda.

Tot astazi premierul a dat o fuga si la Macao, un fel de Las Vegas al Asiei, recunoscut pentru cazinourile sale. Potrivit paginii sale de Facebook, a avut o intalnire cu seful televiziunii locale.