"Am discutat de mai multe ori, si cu Basescu, si cu Antonescu, si cu Fenechiu: in momentul in care Curtea Suprema se va pronunta in dosarul lui Fenechiu, sunt doua variante, daca il condamna in prima instanta - ceea ce, sigur, nu-mi doresc - in acea zi Fenechiu va demisiona, daca il achita, m-as bucura si cred ca foarte multi dintre cei care l-au criticat in aceasta perioada isi vor da seama ca au gresit", a spus Ponta, citat de Mediafax.

In acelasi timp, premierul Ponta a aratat ca Fenechiu a avut doua obiective de indeplinit ca ministru, respectiv sa deblocheze Programul Operational Sectorial Transporturi, de 4,5 miliarde euro, obiectiv indeplinit, si sa desemneze un castigator pentru privatizarea CFR Marfa, conditie pentru ca acordul cu Romania sa intre in board-ul Fondului Monetar International si care poate fi la fel indeplinita, pana la 20 iunie.

"La inceputul formarii Guvernului, am avut niste retineri referitoare la numirea lui Fenechiu in Guvern tocmai din cauza faptului ca stiam ca era trimis in judecata, iar colegii liberali au spus ca vor sa fie in Guvern si daca, Doamne-fereste, e condamnat, va pleca. Daca e achitat, evident ca ramane in Guvern. Asta i-am spus presedintelui. Cand conduci un guvern de coalitie, trebuie sa tii cont pe cat posibil si de sensibilitatile politice", a adaugat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, la emisiunea "Dupa 20 de ani", ca premierul Victor Ponta l-a asigurat ca se va rezolva problema privind ministrii cu dosare penale, unul dintre cei vizati fiind Relu Fenechiu.