"Degeaba cumparam frunze si spatii publicitare daca noi nu credem cu adevarat ca Romania este o tara buna, cu valori extraordinare pe care foarte multi si le-ar dori", a spus premierul in plenul Parlamentului, la votul de investitura al Guvernului, potrivit Mediafax.

Victor Ponta a apreciat ca Romania trebuie sa isi prezinte atat bogatiile naturale, precum Delta Dunarii, manastirile si monumentele, dar si artistii, sportivii, olimpicii.

"Romania trebuie sa aiba o pozitie mai demna in UE"

Romania trebuie sa aiba o pozitie mult mai clara si mult mai demna in ceea ce inseamna constructia europeana, deoarece este a saptea tara ca marime in UE si poate contribui in mod real la acest proces, fara sa mai fie un membru de rangul doi al Uniunii Europene, a adaugat prim-ministrul.

"Romania trebuie sa aiba o pozitie mult mai clara si mult mai demna in ceea ce inseamna constructia europeana. Nu vrea sa cred ca in anii care urmeaza vom sta la Bucuresti sau vom merge la Bruxelles doar ca sa luam la cunostinta despre ceea ce au decis alte tari. Romania nu este doar a saptea tara ca marime in Uniunea Europeana, dar este o tara care poate in mod real sa contribuie la constructia europeana, o tara in care niciun fel de disputa politica nu a reusit sa zdruncine fundamental pro-europenismul societatii noastre si cred ca Romania nu poate sa mai fie un membru de rangul doi al Uniunii Europene", a spus Ponta in plenul Parlamentului, la votul de investitura al Guvernului.

Oficialul a adaugat ca Romania trebuie sa ocupe locul pe care il merita cu adevarat.