"O sa muriti dupa doua saptamani", le spuneau la acel moment avocatii, dar compania s-a incapatanat sa reziste si sa ajunga la afaceri de 30 milioane de euro si 730 de angajati, anii de criza fiind si cei care au adus cea mai mare crestere companiei.

Bugetul este facut pentru 2012 tot pe crestere, dar cei doi antreprenori spun ca le-ar merge mai bine daca infrastructura ar fi pusa la punct, daca de pe bancile facultatilor nu ar iesi doar tineri cu diplome, ci tineri cu niste cunostinte solide si daca Romania ar avea o imagine mai buna in exterior.

"Cel mai impor¬tant lucru pentru noi este sa se termine cu infrastructura asta odata. Asta ne omoara. Platim lunar doua milioane de lei taxe la stat, este mai mult decat luam noi din firma, si este impovarator. Poate ca am vrea mai mult de banii acestia. Infrastructura si educatie, asta ne trebuie. Noi depindem in afacerea noastra foarte mult de profilul profesional al oamenilor si vedem din ce in ce mai multe diplome, dar din ce in ce mai putine cunostinte", spune Adrian Bodea, presedintele Adrem Invest.

Reputatia strica afacerea

Desi aproape 25% din afacerile companiei, care anul trecut au ajuns la circa 120 de milioane de lei (circa 30 mil. euro), cu 60% mai mari fata de 2010, vin din contractele incheiate pe piete externe, Adrian Bodea spune ca Romania mai are de lucrat la brandul de tara, multe dintre statele europene fiind reticente in a lucra cu firme locale. Nu acelasi lucru se intampla insa pe piete precum SUA, China sau Orientul Mijlociu.

Citeste mai multe pe www.zf.ro