Prim-ministrul a declarat duminica seara ca ziua de luni si-o va petrece in discutii cu ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, si cu ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, si va solicita si analiza masurilor economice propuse de PDL.

"Fara niciun fel de ironie sau polemica politica, am vazut, ieri, PDL, care e partidul de opozitie, a lansat niste idei economice. Eu vreau si le-am cerut colegilor mei maine (luni - n.r.) sa le analizeze ca si impact bugetar ce inseamna, cati bani castigam, cati bani pierdem, si daca se dovedesc niste masuri serioase, la modul cel mai direct o spun, vreau sa discutam, cu domnul Predoiu, cu cine o fi, 'domn'e, haideti veniti cu ele!'. Vreau sa le fac un impact intai, sa vad...", a spus Ponta.

El a adaugat ca va discuta cu toate grupurile parlamentare bugetul pentru 2014, iar lucrurile bune este gata sa le preia.

Intrebat daca ar putea discuta aceste masuri economice cu Elena Udrea, din partea PDL, Ponta a spus ca probabil PDL are o echipa care se ocupa economie, iar rolul opozitiei este sa critice guvernarea si sa propuna masuri mai bune sau constructive.

"Eu cred ca intr-o tara normala e bine sa ai opozitie (...). Problema este daca ai o opozitie gen Basescu, Udrea, cu injuraturi si cu scandal si cu poze in pielea goala pe la mare, sau daca poti sa ai o opozitie asa cum am incercat si noi sa facem, in 2011 pana in 2012, in care sa spui 'domn'e, nu e bine ce face guvernul, noi propunem sa facem asa'", a declarat Victor Ponta.